Specialisatie

Huidverbeteringsmassages, door middel van bindweefselmassage & pincementsmassage

Bindweefsel- & Pincements-massage

Charisma Schoonheidssalon is door RTL gevraagd om deze Huidverbeteringsmassages te demonstreren in hét lifestyle programma van Nederland: LifestyleXperience.

Tijdens deze RTL-uitzending (zie video hiernaast) is goed te zien ‘waarom deze massages zo gewild en zo succesvol zijn’ en ‘hoe met deze speciale massagetechniek de bindweefselcellen van de huid worden gekneed en gerold’.

Met name onderhuidse verklevingen worden zodanig intensief aangepakt dat de eigen bloed- en lymfestromen effectief worden gestimuleerd. Daarnaast worden de zenuwuiteinden geprikkeld, zodat ook nog eens het regulatiesysteem van het lichaam wordt beïnvloedt en daarmee de stofwisseling extra wordt geactiveerd. Hierdoor wordt het lichaam gestimuleerd om zélf nieuwe bindweefselcellen aan te maken, die zorgen voor een verstevigende huidstructuur. Resultaat: een mooiere egale huid met minder zichtbare rimpels. Of zoals in de uitzending te horen is: Het mooie is, dat hiermee de verbetering van binnenuit komt en niet met behulp van injecties!

Bij herhaalde behandelingen in kuurvorm treedt er zelfs een duurzaam herstel van de onderhuid op, die leidt tot een structureel zichtbare huidverbetering.

Voor wie is het geschikt

Voor iedereen die zijn huid in goede conditie wil houden of wil brengen, maar met name heel geschikt voor:
 • Anti-ageing
 • Slecht doorbloede huid; zoals rokershuid
 • Degeneratie van de huid; zoals slappe, rimpelige, droge, gedehydrateerde huid
 • Striae en kleine littekens t.g.v. acne
 • Congestieve huid; een rode, gestuwde huid
 • Téléangiëctasieën; kleine zichtbare bloedvaatjes direct onder de huid
 • Voorbehandeling bij cosmetische of chirurgische ingrepen
Bindweefselmassage is niet geschikt in geval van koorts, hartklachten, problemen met de bloeddruk, gebruik van bloedverdunners, hemofilie, spierspasme, kwaadaardige tumoren, neurologische aandoeningen (zoals b.v. MS) en een defecte huid.

Hoe werkt het?

De huidverbeteringsmassage is een combinatie van 2 verschillende technieken:
 • Bindweefselmassage
 • De bindweefselmassage activeert de celvernieuwing. Bindweefsel is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voeding,- en afvalstoffen. Dankzij de speciale massagetechnieken worden de dieper gelegen onderhuidse bindweefselcellen bereikt, die zorgen voor de noodzakelijke vezelstructuren. Deze worden zodanig gerold en gekneed, dat: de doorbloeding wordt verhoogd en de stofwisseling wordt geactiveerd, waardoor er nieuwe bindweefselcellen worden aangemaakt die zorgen voor versteviging van de huid.

 • Pincementsmassage
 • De pincementsmassage is een reflectorische massage, waarbij de zenuwuiteinden worden gestimuleerd. Met kleine, kort prikkelende knijptechnieken in verschillende uitvoeringen en sterktes. Hierbij wordt het regulatiesysteem van het lichaam geactiveerd en ontstaat er een invloed op de bloed- en lymfestroom. Het herstel van de huid wordt daardoor – direct na de reeds uitgevoerde bindweefselmassage – met deze pincementsmassage extra positief beïnvloed.

 • Resultaat
 • Met deze massagetechnieken worden o.a. de volgende effecten bereikt:

  – Opheffing van onderhuidse verklevingen
  – Activering van de celvernieuwing
  – Verstevigde structuur van de huid
  – Betere huidconditie en huidtint
  – Vermindering van fijne lijntjes en meer egale huid

Uiteindelijk resultaat is een stevigere en strakkere huid, waardoor u er weer stralender uitziet!

Bindweefselmassage in kuurvorm

Prijs per behandeling
 • Gezicht, hals, decolleté

  € 62.00

 • Gezicht en hals

  € 50.00

 • Gezicht

  € 42.00

 • Decolleté

  € 32.00

Bindweefselmassage wordt ook als eenmalige behandeling aangeboden, echter de effecten zijn dan minder goed zichtbaar. De eerste verbeterde huidconditie resultaten, zijn pas na minstens 6 keer te verwachten. Afhankelijk van de doelstelling, de behandelindicatie en huidconditie, kan het beste de behandelfrequentie worden vastgesteld in kuurvorm van 10 tot 12 keer. Wanneer u wilt weten of een bindweefselmassage geschikt voor u is: maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. De 1e behandeling is tevens bedoeld om te bekijken, of u goed reageert op de Bindweefsel- en Pincements-technieken. Na de kuur kan het goede effect het beste onderhouden worden met een frequentie van 1 x per 4 weken.