Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid, de gewrichten en het bindweefsel, dat met name zorgt voor het vasthouden van water als een soort gelachtige spons. De productie van dit hyaluronzuur in het lichaam neemt af naarmate men ouder wordt.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat hyaluronzuur het volgende dubbele effect heeft:

  • Absorberen en vasthouden van vocht in de huid, doordat het tot 1000 keer het eigen gewicht aan water kan binden, waardoor het zorgdraagt voor een uitstekende hydratatie van de huid.
  • Stimuleren van de natuurlijke vorming van collageen en van de andere bestanddelen van het zogenaamde intercellulair systeem, waardoor het de-hydrateren wordt verminderd en de elasticiteit van de huid wordt verbeterd.

Op het moment dat dit actieve bestanddeel door de huid is geabsorbeerd, krijgt ons genoom van de huid een signaal om zelf op een volledig natuurlijke wijze het vocht-lipide evenwicht te gaan verbeteren in de epidermislaag van de huid. Een laag vochtgehalte maakt bovendien rimpels meer zichtbaar, maar door deze behandeling ontstaat er juist weer meer capaciteit om grotere waterhoeveelheden te absorberen en vast te houden.

Doordat hyaluronzuur een positieve invloed heeft op het vochtgehalte van de huid en tegelijk de huidbarrière (de buitenste huidlagen) versterkt en elastischer maakt, ziet de huid er daardoor gezonder uit en voelt zachter, gladder en voller aan: allemaal eigenschappen van een huid die er jonger uitziet.